Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Τα Θεραπευτικά Οφέλη στην Υγεία της ιδιοκτησίας σκύλου.



Πώς η φροντίδα για τον σκύλο  μπορεί να σας κάνει πιο ευτυχισμένους και υγιείς: Τα εκπαιδευμένα επαγγελματικά σκυλιά βοηθοί, όπως σκύλοι-οδηγοί για τους τυφλούς και σκυλιά θεραπείας, προσφέρουν προφανή οφέλη για τον άνθρωπο. Ωστόσο, ένα μέσο σκυλί, μπορεί επίσης να παρέχει επίσης πολλά θεραπευτικά οφέλη για την υγεία. Τα σκυλί μπορεί να μειώσει τη μοναξιά, να μειώσει το άγχος, να προωθήσει την κοινωνική αλληλεπίδραση, να ενθαρρύνει την άσκηση και το παιχνίδι, και να παρέχουν άνευ όρων αγάπη και στοργή. Η φροντίδα για ένα κατοικίδιο ζώο μπορεί ακόμη και να σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερο.
Πώς τα σκυλιά μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεση και την υγεία.  Ενώ οι περισσότεροι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων είναι σαφείς σχετικά με τις άμεσες χαρές που έρχονται με μοιράζονται τη ζωή τους με τα ζώα συντροφιάς, πολλοί εξακολουθούν να αγνοούν την σωματική και ψυχική οφέλη για την υγεία που μπορεί να συνοδεύει την ευχαρίστηση να παίζουν με ή αγκαλιάσουν στοργικά τον σκύλο τους. Μόνο πρόσφατα οι μελέτες έχουν αρχίσει να διερευνούν επιστημονικά τα οφέλη του ανθρώπινου-σκυλίσιου δεσμού. Η Aμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία έχει συνδέσει την ιδιοκτησία των κατοικίδιων, κυρίως σκύλων, με μείωση του κινδύνου για καρδιακή νόσο και μεγαλύτερη μακροζωία.

Μελέτες κατέδειξαν επίσης ότι: 
Οι ιδιοκτήτες σκύλων είναι λιγότερο πιθανό να υποφέρουν από κατάθλιψη, από εκείνους χωρίς κατοικίδια ζώα.
Οι άνθρωποι με κατοικίδια ζώα έχουν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση σε στρεσογόνες καταστάσεις από εκείνες που δεν έχουν ζώα συντροφιάς. Το παιχνίδι με ένα σκύλο μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της σεροτονίνης και της ντοπαμίνης, η οποίες προσφέρουν ηρεμία και χαλάρωση.
Οι ιδιοκτήτες σκύλων έχουν χαμηλότερα επίπεδα τριγλυκεριδίων και χοληστερόλης (δείκτες της καρδιακής νόσου) σε σχέση με εκείνους που δεν έχουν κατοικίδια ζώα.
Οι ασθενείς με καρδιακή προσβολή με κατοικίδια ζώα επιζούν περισσότερο από εκείνους που δεν έχουν.
Ιδιοκτήτες σκύλων ηλικίας άνω των 65 χρονών να κάνουν 30 τοις εκατό λιγότερες επισκέψεις στους γιατρούς τους, από εκείνους που δεν έχουν κατοικίδια ζώα.
Ένας από τους λόγους για αυτά τα θεραπευτικά αποτελέσματα είναι ότι τα περισσότερα κατοικίδια ζώα εκπληρώνουν τη βασική ανάγκη του ανθρώπου να αγγίξει. Ακόμη και οι πιο σκληροί εγκληματίες στη φυλακή έχουν δείξει μακροπρόθεσμες αλλαγές στη συμπεριφορά τους μετά την αλληλεπίδραση με τα κατοικίδια ζώα, πολλοί από αυτούς αντιμετωπίζοντας αμοιβαία αγάπη για πρώτη φορά. Χαϊδεύοντας, κρατώντας, αγκαλιάζοντας, ή αλλιώς αγγίζοντας ένα αγαπημένο ζώο  μπορεί γρήγορα να μας ηρεμήσει και απαλύνει το στρες. Η συντροφιά ενός σκύλου μπορεί επίσης να απαλύνει τη μοναξιά, και μερικά κατοικίδια ζώα είναι ένα μεγάλο κίνητρο για υγιή άσκηση, η οποία μπορεί να ενισχύσει σημαντικά τη διάθεση.

http://www.labradors.gr/vivlio_koutaviou.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου