Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Κατανοήσετε την επιβράβευση και την διόρθωση


Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να έχουμε κατά νου, ενώ εκπαιδεύουμε τον κουτάβι μας. Υπάρχουν διάφορες τεχνικές εκπαίδευσης. Μερικές από αυτές τις τεχνικές είναι αρκετά χρήσιμες, ενώ κάποιοι άλλες μπορεί να φέρουν αρνητικά αποτελέσματα Επομένως, είναι απολύτως φυσικό να μπερδευτείτε με τόσες πολλές μεθόδους εκπαίδευσης, όπως είναι δύσκολο να πω ποια λειτουργεί το καλύτερο. Η πιο κοινή σύγχυση, την οποία οι άνθρωποι τείνουν να έχουν, όταν είναι πότε να επιβραβεύσουν και πότε να διορθώσουν το κουτάβι. Αν είστε μπερδεμένοι, οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν.
Πολλοί “θετικοί” εκπαιδευτές πιθανότατα θα σας πουν ότι θα πρέπει πάντα να κρατήσετε ενα θετικό αέρα ενώ εκπαιδεύεται. Αλλά στην πραγματικότητα θα πρέπει να είστε αυστηρός σε ορισμένες περιπτώσεις. Ωστόσο, δεν πρέπει να επιπλήττεται το σκυλί σας πάρα πολύ συχνά, γιατί τα κουτάβια ανταποκρίνονται καλύτερα εάν έχουν μια θετική συμπεριφορά από τον εκπαιδευτή τους. Γι ‘αυτό είναι το πρώτο σημαντικό για σας να συνειδητοποιήσετε πότε πρέπει να επιβραβεύσετε το σκυλί σας.
To σκυλί σας θα πρέπει να πάρει μια ανταμοιβή κάθε φορά που θα υπακούει κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Θα πρέπει  το ανταμείβεται αν κάθεται, μένει, έρχεται σε εσάς όταν το φωνάζετε, πηγαίνει στην τουαλέτα στη σωστή θέση, ή κάνει οτιδήποτε που δώσατε εντολή. Οι ανταμοιβές του μπορεί να είναι οτιδήποτε, μπράβο και καλά λόγια, χάιδεμα, τρίψιμο την κοιλιά του, ή ένα ελαφρύ κτύπημα στο κεφάλι του.
Η θετική εκπαίδευση κάνει τη διαδικασία μάθησης πιο γρήγορη. Αυτό που θέλει πραγματικά το σκυλί σας είναι να σας ευχαριστεί, και γι ‘αυτό θα ανταποκριθεί καλύτερα με αυτό το είδος εκπαίδευσης. Η επίπληξη είναι κάτι, το οποίο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται αν δεν είναι απαραίτητο. Μπορείτε να επιπλήττετε το σκυλί σας, αν πηδάει, γαβγίζει, τραβά το λουρί του, καταστρέφει κάτι, ή τα κάνει εκεί όπου δεν πρέπει, αλλά φροντίστε να το κάνετε με τρόπο διδακτικό που θα οδηγεί σε επιβράβευση όταν κάνει αυτό που θέλουμε.
Ωστόσο, δεν πρέπει να το επιπλήξετε αν δεν τον πιάσετε επι τόπου να κάνει κάτι λάθος. Ή αλλιώς, δεν θα καταλάβει γιατί τον επιπλήττετε Ένα γρήγορο και απότομη Όχι! ‖ ή Μή! ‖ Πρέπει να είναι αρκετό για μια διόρθωση. Θα πρέπει να έχετε ένα θυμωμένο τόνο αυστηρό, και βεβαιωθείτε ότι είστε καθαροί και γρήγοροι στην επίπληξη σας. Αλλά εάν οι διορθώσεις είναι πολύ συχνές, τότε το σκυλί θα αρχίσει να σας αγνοεί. Μην χτυπήσετε ποτέ το σκύλο, ούτε με εφημερίδα ούτε με οτιδήποτε, καθώς αυτό θα οδηγήσει σε επιπλοκές στο μέλλον.
Αυτά είναι τα σημεία που θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας όταν αποφασίζετε να επιβραβεύστε ή να διορθώσετε το σκυλί σας. Μην ξεχνάτε ότι το κουτάβι σας έχει μόλις αρχίσει να μαθαίνει, και προσπαθεί να κάνει το καλύτερο. Έτσι, η υπομονή επιβάλλεται.
Αν δείξετε αγάπη και κατανόηση, ο σκύλος σας θα βρει την εκπαίδευση εύκολη, και τελικά θα είναι μια θαυμάσια εμπειρία και για τους δυο σας.

http://www.labradors.gr/vivlio_koutaviou.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου